Viața bărbatului în viața femeii, pe facebook

Recunosc, nu sunt psiholog. Nici sociolog. Sunt doar o consumatoare de facebook. Încerc să mă las dar, recunosc iar, cred ca sunt dependentă. În vacanță nu-mi trebuie. Parcă așa era și cu fumatul. Nu-mi mai amintesc cum era, pentru că au trecut 20 de ani de când nu mai fumez.
Ce am observat eu pe facebook în relațiile personale și luați-o ca observație personală și nu ca studiu pentru că iar reamintesc, nu sunt specialist:
- Femeile se grăbesc să anunțe că sunt „Într-o relație” cam înainte chiar să se dezmeticească bine partenerul. El, partenerul, s-ar cam da disponibil în continuare. De unde deduc că și acum mai există mentalitatea că dacă nu intri în rândul lumii - a se citi „a te mărita” - e un mare handicap social.
- De când intră „într-o relație”, pagina facebook a femeii respective se schimbă. În cele mai multe cazuri postează fotografii cu ei doi, cu inimioare, declarații de dragoste. Iubire totală. Așa-i când iubești, vrei să știe toată lumea. El, bărbatul, e mai reținut însă în postări dintr-astea siropoase. Doar e bărbat!
- Sunt și cazuri când pagina facebook a femeii e doar o copie a paginii bărbatului. Dacă bărbatul respectiv are o afacere, ea preia succesele lui și le arată lumii. Dacă el are și un blog, un site, ea îi face reclamă mai ceva ca un PR. Toate postările lui se află pe pagina ei. El însă, bărbatul, n-o să declare în veci pe pagina lui „Iubita mea și-a luat doctoratul azi”. Astfel de informații cad în sarcina părinților iubitei. 

Recunosc, uneori mă distrează toate inimioarele astea și anunțurile - „Acum 5 ani m-am căsătorit cu X.” Într-un fel e bine, e ca o avertizare - „Stați departe de el, e al meu”. Deși dacă omul are chef de ducă nu înțeleg de ce nu îl lasă să meargă în lume. În alt fel e cam rău, pentru că uneori iubirea, mai după ani sau chiar mai după luni cam dispare, și, uitându-se în urmă, femeile constată că nu au în jurul lor decât inimioare din pluș.

Cam astea sunt câteva din constatările mele, dar acum mă scuzați, am de pus niște inimioare pe facebook.

Comentarii

Criss a spus…
Foarte adevărate constatările. Ai putea să fii psiholog specialist.
Carmen Musat Coman a spus…
Daca as vedea si barna in ochiul meu...

Postări populare