Primarilor iarba nu le place?

Palmieri şi figurine verzi pe suporţi metalici - avioane şi dinozauri, trăsuri cu cai. Cai verzi pe pereţi şi o imensă bătaie de joc, căci bătaie de joc e să plantezi palmieri şi să schimbi săptămânal straturile de flori într-o ţară în care oamenii se duc "straturi-straturi" în şomaj. Banii aceia care se duc în buzunarele unor firme ar putea fi folosiţi altfel.

O să mi se spună că şi alte capitale procedează la fel, au grijă de parcurile lor, de intersecţii, trotuare etc... Ei, aş! Praga n-are nici o treabă cu straturile de flori, rar vezi câte o tufă de trandafiri! Oraşul e însă unul al turiştilor, te calci în picioare pe străzile lor. Parcurile lor au, cât cuprinzi cu privirea, numai iarbă. Iarbă verde, verde şi pomi fructiferi. În cel mai vechi parc al Pragăi, de pe vremea când pământul Bucureştiului nici nu fusese călcat de oierul Bucur, perii, merii şi prunii îşi lasă cu dărnicie fructele pe iarba verde iar localnicii nu încalcă legea nescrisă, aceea de a culege fructele numai de pe jos. Nu vezi pe nimeni agăţat de crengi, oamenii trec pe sub coroanele pomilor şi aleg de pe jos fructele coapte, respectând astfel natura şi respectându-se pe ei înşişi.









Cum ar arăta la noi un astfel de parc? Răspunsul îl ştim. Din pomii fructiferi ar rămâne numai trunchiurile. Dar iarba verde ar rămâne pe loc şi dacă i-am întreba pe cei din jur ce preferă în parc: iarbă verde sau flori exotice iarăşi am şti răspunsul: iarba verde.

Comentarii

Postări populare