Slălinc Prahova, Baia Baciului

Cu inima strânsă, am pornit joi spre Slănic Prahova. În urmă cu doi ani am lăsat în urmă un ștrand aglomerat, murdar, cu grătare fumegânde, apă murdară și scăzută. La noi, trecerea timpului nu înseamnă trecere spre mai bine, așa că mă așteptam la ce-i mai rău. Ei, uite că n-a fost așa: în afara a două grătare fumegânde pe un delușor în incinta ștrandului și a vecinilor care mâncau semințe, totul a fost bine: erau până și tomberoane pe delușoare, era curat - o femeie trecea cu un târș și mătura, din când în când (cu tot cu nor de praf, să se vadă că muncește) - apa era și ea curată și la nivelul pontoanelor din lemn. Era și puțină lume, fiind în cursul săptămânii (în weekend însă nu ai unde să te așezi, după spusele unei doamne, vecine de nămol) și dacă n-ar fi fost muzica tare ar fi fost și mai bine.

A fost printre puținele ieșiri când nu am avut de ce să mă enervez. Uite că am mai uitat ceva: pe cei ce săreau de la trambulină, ca la ei acasă. Da, ei m-au cam iritat. Și dacă mă gândesc mai bine...

PS - Intrarea costă 20 de lei pentru adult și 10 pentru copil până-n 14 ani. E și gratuitate până-n.... nu știu câți ani, că n-am reținut vârsta.

Comentarii

Postări populare