Concurs al editurii Cununi de stele


Scrie un eseu de 20-25 randuri despre emanciparea femeii - ce inseamna pentru tine emancipare, egalitate de șanse între femei și bărbați - și poți câștiga o carte cu autograf: Cum s-a făcut de-am rămas la cratiță.


Eseurile vor fi trimise drept comentarii la postarea aceasta si vor fi publicate pe blog iar concursul se desfășoara de azi, 24 iunie, până pe 30 iunie, ora 24.

Căștigătorul/oarea va fi anunțat/ă pe blog și va primi prin poștă cartea respectivă, cu autograf.

Hai să vă vedem!

Comentarii

Cristina a spus…
Emanciparea femeii..

...poate începe cu Monica Tatoiu și se poate chiar termina la ea. Poate să nu ajungă niciodată pe la aragazul din bucătărie fiindcă femeia emancipată nu vrea la cratiță ci doar geanta „Louis Vuiton”. Poate însemna o „luptă” de idei din care câștigă femeia în salopetă fiindcă vrea să lucreze în mină sau la manșa unui avion. Dar tot așa de bine poate să fie doar femeia în rochie nerușinat de scumpă, coborând din limuzină și intrând în palatul/vila/hotelul unde se dă o recepție în scopuri caritabile la care s-ar câștiga mult mai mult dacă toate femeile ar pleca de acolo goale pușcă.
Cert este că emanciparea femeii mi se pare un subiect ușor desuet pentru secolul acesta nebun. Sigur că asta nu înseamnă că nu e de actualitate. Și totuși: bărbații nu vor femei emancipate în sensul de...deștepte, de carieră, șefe prin diverse companii. Ei vor doar femei emancipate care să se pisicească cerând cutare pantofior, cutare gentuță, rochiță, ineluș, etc. Dacă se emancipează la idei atunci deja sunt prea îndrăznețe, obraznice și ei le pot da, liniștiți și fără remușcări,...papucii. La propriu.
Din punctul de vedere al femeilor emanciparea lor e „bună” doar atunci când ele se consideră în curs de emancipare. Dacă altele se emancipează atunci devin subiect de bârfă fiindcă ba n-au ceva, ba au prea mult, ba își țin soții/bărbații sub papuc, ba se îmbracă prea dezbrăcat, ba...
Și lucrurile astea se întâmplă la fel oriunde pe glob cu excepțiile de rigoare și cu limitele impuse de societatea în care femeile trăiesc. Ce poate fi emanciparea femeii în India nu mai e de mult vreo noutate în America. Ce este emanciparea femeii în Europa nici în vis nu poate fi emanciparea femeii din vreo țară africană subdezvoltată.
Subiectul e totuși incitant și încep să mă întreb: sunt destul de emancipată?

Postări populare