Bookfest de Crăciun - Salon de carte și cadouri

Prima ediție a Salonului de carte și cadouri - Bookfest de Crăciun. La Biblioteca Națională (sediul nou, vizavi de Tribunal, lângă Unirea) la parter, între 15 și 23 decembrie.

Program:
15 decembrie: 10:00-21:00;
16-22 decembrie: 10:00-19:00;
23 decembrie: 10:00-17:00.Vă aștept cu cărțile Cununilor de stele și vă invit la următoarele evenimente:

1. Numele tău în limba lui Tagore – Atelier de bengali. Vreți să redeveniți copii pentru o oră? Veniți să deslușiți tainele Abecedarului bengalez! Limba modernă indiană cu cea mai bogată literatură vi se dezvăluie acum și vom așterne pe hârtie „ghirlanda literelor” (varnamala),  adică alfabetul bengalez. După planșele de lucru ale Amitei Bhose. Fiecare dintre voi va învăța să-și scrie numele în bengali, limba maternă a lui Tagore.

Mulți români îl iubesc pe Rabindranath Tagore dar puțini știu în ce limbă a scris. Scurt istoric al limbii materne a poetului național al Indiei și al prezenței ei în România (limba bengali a fost predată la Universitatea București de către Amita Bhose, între 1972 și 1991).

Atelier susținut de Carmen Mușat-Coman, directoare a editurii Cununi de stele, fostă studentă și colaboratoare a profesoarei Amita Bhose. 

15 decembrie ora 17:oo - scenă2. Lansare de carte – Proverbe și cugetări indiene, culese și traduse de Amita Bhose.

 „Literatura populară este creația unei societăți întregi și ca atare reprezintă mentalitatea unui întreg popor. Din acest punct de vedere, proverbele sunt cele mai grăitoare expresii ale gândirii unei țări. Fiind transmise din gură în gură, din loc în loc și din generație în generație, ele se integrează în viața poporului și evidențiază caracteristicile societății respective” (Amita Bhose )
Vă invităm să cunoașteți poporul indian prin acest mesager unic, Amita Bhose, prima traducătoare a lui Eminescu în spațiul asiatic.

Prezintă: Elena Andronache, Carmen Mușat-Coman

20 decembrie, ora 18:00, scenă

Comentarii

Postări populare