„Adoptă o bibliotecă”.

 



Gândul mi-a venit acum câteva zile. Cât va mai fi cartea, cât vor mai fi Cununi de stele, ca editură, nu se știe. Eu mă străduiesc și o să mă pun mereu de-a curmezișul întunericului. Mă gândesc însă că indiferent de soarta Cununilor, locul lui Didi este în Dicționarul scriitorilor români și în Muzeul Național al Literaturii Române. Este realizarea cea mare a vieții mele, înfăptuită cu ajutorul fiecăruia dintre voi, voi ce ați dus mai departea povestea lui Didi. Locul lui Didi mai este, tot întru veșnicie, atâta câtă va mai fi, în Bibliotecile Județene, astfel încât toți cei ce doresc să-i citească opera să o poată face. De-a lungul anilor, câteva biblioteci au achiziționat Cununi de stele - Galați, Baia Mare, Deva, Slobozia, Alba Iulia, Călărași. Acum nu mai e posibil. De câțiva ani nu mai e posibil.
Așa că m-am gândit că poate doriți să adoptați o bibliotecă. Județeană. Dintre cele care nu sunt enumerate aici. Sunt 25 de titluri ale lui Didi (în total sunt 33 de titluri, până în prezent, dar acestea 25 se află în număr suficient pentru cele 33 de biblioteci județene rămase. Bineînțeles, puteți adopta orice bibiliotecă doriți, care vă e mai aproape de suflet.

Cum adoptați? De unul singur sau mai mulți, căci adopția se face pe baza unei donații de 250 de lei iar cele 25 de cărți ale lui Didi - Amita Bhose - pornesc spre bibliotecă având toate dedicația voastră pe prima pagină (scrisă de mine, în numele vostru). Eu le ambalez frumos într-o cutie, le pun la poștă, anunț biblioteca, un act de donație în numele vostru va însoți cărțile. Vă puteți asocia mai mulți - ca la concerte - 2, 3, 4, câți doriți și să adoptați o bibliotecă. Astfel numele vostru va intra și el în veșnicie, alături de cea care ne-a iubit într-atât încât a trăit românește. Bineînțeles, de doriți să adăugați și alte titluri o puteți face, fiecarui titlu adăugându-se 10 lei.

Eu, prin Cununi de stele, adopt Biblioteca Județeană „Panait Istrati”. Aceste steluțe ale lui Didi vor fi în biblioteca purtătoare a numelui uni pribeag prin lumea cuvintelor, Istrati, pribeag și el ca și Didi.

Vă mulțumesc și vă îmbrățișez.
De doriți să adoptați o bibliotecă îmi puteți scrie la comancarmen@gmail.com sau /și la office@edituracununidestele.ro

Să avem soare și să împletim Cununi de stele.
 
PS -
Laura Cluci și copiii săi au adoptat Biblioteca Județeană Suceava.
Magda Alexandru a adoptat  Biblioteca Județeană Dâmbovița.
Alina Popescu - Biblioteca Orășenească Călimănești
Roxana Gheorghe - Biblioteca Județeană Brașov
Adriana Crăciunescu - Biblioteca Metropolitană Dimitrie Cantemir
Cununi de stele - Biblioteca Județeană Brăila.
 
Cu mulțumiri.



Comentarii

Postări populare