Vreau și eu la primărie!

Acum aproape trei ani, într-o seară cu furtună, salcia bătrână din spatele blocului n-a mai rezistat. Văzuse multe în viața-i lungă, sub pletele-i cărunte povești și vieți se derulaseră, ea le păstrase secretul, credincioasă. În acea seară însă, ea, salcia mândră a căzut ca un bătrân frumos pe dinafară dar cu inima fragilă: o pală de vânt mai puternică a fost de ajuns, așa cum în cazul unui bătrân e de ajuns o veste proastă ca să-i oprească inima.

S-a frânt în două și a căzut, înfingându-și direct în portbagajul mașinii noastre ciotul rămas de la cine știe ce amputare antică. Nu înainte de a trece prin lunetă.

A fost nevoie de multă mobilizare, în acea noapte ploioasă, pentru a desprinde jumătatea de salcie din mașină. Înțepenit bine, ciotul făcuse corp comun cu mașina, și câteva ore o pătură (udă și ea) le-a acoperit, ca un giulgiu.

Administratorul făcuse două cereri la ADP - administratia drumurilor si parcurilor (ca nu merita sa scriu cu majuscule) - să vină naibii cineva să toaleteze salcia, că pică pe cineva sau pe ceva. N-a picat pe cineva, ci pe ceva.

Se rezolvase cu toaletarea, de la natură. Cu mașina s-a rezolvat prin Casco (pe banii noștri).

De ce spun că vreau la primărie? Pentru că tot în spatele blocului sunt niște garaje. Într-unul dintre ele își ține mașina o femeie care lucrează la primărie. Asta-iarnă, când nămeții erau cât gardul, câțiva muncitori de la adp au venit și i-au deszăpezit calea de acces la garaj. Cu lopețile. Câteva zile mai târziu, pentru că bătea vântul cam tare, au venit și au tăiat crengile copacilor din preajma garajului - doi copaci - ca nu cumva să cadă vreo creangă pe garaj.

Ieri am văzut o echipă de muncitori de la adp - toaletaseră iar cei doi copaci - și un muncitor băga crengile într-un tocător care le transforma în rumeguș direct într-o remorcă.
În urma lor au rămas ceilalți copaci și salcia cea tânără, crescută din trunchiul vechi al celei ce a murit.

De ce spun că vreau la primărie? Nu, nu vreau la primărie. Vreau doar bun simț, reguli respectate, legi aplicate. Respect.

Comentarii

Postări populare