Dorinţe cu listă deschisă

Aş vrea ca atunci când merg pe trotuar să nu fiu nevoită să ţin capul în pământ, ca să nu calc în rahat de câine. Şi să nu mă trezesc, aşa cum se întâmplă, cu mucuri aprinse de ţigară în cap. Nu-mi plac nici când le aduce vântul în balconul apartamentului. Motivul e unul singur: în ambele situaţii ceva poate lua foc. Respectiv părul, căciula mea sau/şi coşurile din rafie care adăpostesc ghivecele de flori de pe balcon.

Aş vrea să nu fie o aventură orice traversare a zebrei, o permanentă stare de gardă: se opreşte sau nu se opreşte maşina când traversez, nu s-a oprit dar am scăpat şi de data asta.

Aş vrea să nu-i mai aud vorbind pe oameni la telefon în troleibuz, tare, foarte tare. Nu mă interesează ce întâlniri au peste o jumătate de oră, ce fustă au găsit la solduri sau de când nu au mai făcut dragoste.

Aş vrea ca la rând la casă, la supermarket, să nu se mai împingă în mine persoana din spate, cu tot cu cărucior. Nu-mi place când se uită peste umărul meu cineva nici la bancă, atunci când îmi plătesc factura de telefon şi acel cineva ignoră linia galbenă din faţa ghişeului, semn că ar trebui să se oprească şi să-mi respecte teritoriul, aşa cum şi eu i-l respect. Dacă nu-mi place această respiraţie în ceafă nici măcar la bancă, atunci de ce crede cineva că aş agrea-o la casă la magazin?

Aş vrea ca hainele mele să nu se umple de praf după o jumătate de zi de mers prin Bucureşti dar pentru asta orice şantier ar trebui împrejmuit. Şi dacă s-ar întâmpla astfel, atunci eu pe unde aş mai merge? - întrebare firească.

Aş vrea ca la ghişeu, casierele să nu mai trântească şi bufnească, manifestându-şi astfel frsutrările unui salariu mic care nu ştiu cum se face dar e mai mare decât al multora dintre plătitorii de facturi.

Aş vrea ca atunci când mă întreabă un puşti adresa unei străzi să nu trebuiască să ţin geanta strâns sub braţ, ca nu cumva un alt puşti să mi-o smulgă şi s-o rupă la fugă.

Aş vrea ca atunci când vine de la şcoală copilul meu să nu spună, abătut: „Iar ne-a făcut „proşti” profesoara de desen şi a zis că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu.” Şi să mă privească în ochi şi să mă întrebe: „Chiar era mai bine pe vremea lui Ceauşescu, aşa cum spune profesoara?” Pentru că ar risca să primească un răspuns fals, la furie, şi n-aş dori să-i zic că era mai bine pe vremea lui decât în privinţa siguranţei de a merge pe stradă. Ceea ce şi cred.

Aş vrea să nu se mai bage nici o maşină în faţa mea de pe linia de tramvai, căci aşa cum eu stau la rând la semafor ar trebui să stea toată lumea. Informez pe această cale că voi continua să-i claxonez, deşi văd că sunt cam singura, chiar dacă în faţa mea mai sunt zece maşini ai căror şoferi sunt „mai fraieri”, ca şi mine.

Aş vrea ca în intersecţiile acestea unde se circulă fără nici o regulă decât a celui mai nesimţit, să fie poliţişti care să-şi şi facă meseria, nu să se uite-ntr-o parte când un jeepan trece pe roşu.

Aş vrea să nu mai aud manelele celor din blocul vecin, pentru că nu-mi plac şi chiar dacă mi-ar fi plăcut e o regulă de bun simţ să nu-l deranjezi pe celălalt, că e două ziua sau e două noaptea.

Aş vrea... Dar vă rog şi pe voi să vă adăugaţi dorinţele pe listă. Lista rămâne deschisă....

Aşadar...
Aş vrea...

Notă: Nici un articol, fragment al unui articol sau fotografie nu pot fi reproduse fără acordul autoarei.

Comentarii

Anonim a spus…
As vrea sa existe metrou peste tot si sa respecte un orar strict (la 2 min peste tot) si as putea adauga cei care circula cu metrou sa nu se mai grabeasca ca vitele sa ajunga acasa (poate ca prima e cauza iar a 2-a efectul ) .

Alex,21
Simona a spus…
As vrea sa nu mai primesc pumni si picioare in usa camerei mele de camin de la vecinii mei care se cred oamen cu studii superioare...


As vrea ca atunci cand merg cu autobuzul sa nu se mai impinga in fundul meu vreun idiot nesatisfacut de viata si de altele....


As vrea sa pot face ce vreau fara sa fie nevoie de compromisuri...

As mai vrea multe dar revin mai tarziu
Anonim a spus…
as vrea ca primaria sect 1-buc sa amenajeze si sa intretina impreuna cu locatarii spatiile verzi si in sectorul 1 al capitalei-zona chibrit si sa termine vesnicul santier din zona...si tot primaria sa se implice in educarea cetatenilor de la cele mai marunte probleme , de ex.aruncarea gunoiului la ghena, in pungi de plastic, curatenia de pe trotuare si aplicarea de amenzi acolo unde legea este incalcata
Dana a spus…
Vreau sa ma pot baza pe serviciile medicale, sa stiu ca totul se face spre binele meu/ al copilului meu, ca nu e intotdeauna o loterie: nimeresti medicul priceput sau nu, e de omenie sau nu, e curat si sigur in spital (!!) sau nu, au cele necesare sau nu, asistentele si infirmierele isi fac treaba fara bacsisuri si mutre sau nu...
Tati a spus…
Aş vrea să nu mai aud vorbe urâte şi triviale la şcoli, la televizor, la locuri publice…
Anonim a spus…
Eu aş vrea să se îndeplinească dorinţele celor care deja au răspuns înaintea mea.
simonacratel a spus…
As vrea sa vad instalate adevaratele valori in viata publica, si nu patura asta de needucati care sunt idolatrizati in momentul de fata. As vrea sa nu mai vad stirile de la ora cinci, si sa se dea o alta lege pentru audio-vizual, ca sa nu rezulte din cauza televizorului generatii de bolnavi pishici.
As vrea sa nu-l mai vad pe Bleont purtindu-se si vorbind ca un baiat de cartier.
As vrea sa vad oamenii recistigindu-si demnitatea.
Anonim a spus…
Daca tot veni vorba de dorinte, poate cine stie, poate acum in prag de sarbatori sa se si implineasca. Eu as dori ca pe lumea aceasta sa nu mai existe sefi prosti si sa dispara misoginismul. As dori sa nu-si mai bata nimeni joc de noi femeile, sa nu mai fim injosite de barbati idioti, sa nu mai fim pastrate pe posturi mici numai pentru ca barbatilor le este frica sa nu le luam posturile. As dori sa ne impacam unii cu altii, sa nu mai exista exploatarea omului de catre om, sa fim egali, sa nu mai existe saraci si foarte bogatiii care s-au imbogatit prin frauda. As dori sa fie liniste si dragoste intre semeni. Dar sunt sigura ca imi doresc prea mult si lista este prea lunga. Dar.... imi doresc toate aceastea. Plus cele care le-a spus Carmen si doamnele care au avut bunavointa sa scrie cu curaj ce-si dores. Va iubesc pe toate si va doresc Sarbatori Fericite.
Cristina
Carmen Musat Coman a spus…
Asa sa fie, dragilor, si sarbatori fericite!

Postări populare