Zgomotos, un camion trecea şi poliţia dormea

...În intersecţia Lizeanu cu Ştefan cel mare, azi pe la 12, un camion trecea pe verdele cel mai verde al pietonilor. În mare viteză, fiind singur pe stradă, celelalte maşini aşteptându-şi culoarea verde pentru a o lua din loc. Că nu era chiar singur pe stradă s-a văzut din remarca pietonilor, care nu apucaseră să traverseze strada ci doar făcuseră vreo doi paşi pe zebră când hăndrălăul ăla mare le-a tăiat calea.
- Dar de ce trece ăsta pe verde? a întrebat o femeie, luându-şi de jos paporniţa pe care o scăpase din mână când camionul îi trecuse prin faţa ochilor. Probabil că dacă ar fi fost un metru mai pe zebră i-ar fi trecut şi viaţa prin faţa ochilor.
Nu i-a răspuns nimeni, pentru că mai toţi au crezut că e o întrebare retorică şi şi eu cred la fel. Ar fi primit acelaşi răspuns pe care-l ştia şi ea: că e nesimţit, că e beat, că e nebun, că nu-i pasă, că nu e amendat, că nu se aplică legea.

În situaţia dată, mai era un răspuns:că poliţia se face că nu vede. O, vai, dar cum se poate aşa ceva? Poliţia e vigilentă, îşi face datoria... Ei, aş! De-asta stateau doi poliţişti aproape rezemaţi de unul dintre cele trei recipiente pentru gunoi, puse pe trotuar în buza străzii, taman la doi metri de trecerea cu pricina! Că-şi făceau datoria! Hai că poliţistul de la comunitară, de pe celălalt trotuar, ar fi răspuns că nu-i de competenţa lui, dar cei doi care erau de la circulaţie ce scuză ar mai fi avut? Că aveau drept sarcină să supravegheze zona, ca în timpul ăsta e miting în Bucureşti?

Două ore mai târziu, în aceeaşi intersecţie, o maşină trecea pe verdele cel mai verde al pietonilor. Cinci metri mai încolo, un poliţist a întors capul, făcându-se că nu vede.

Să fie oare ăsta protestul poliţiştilor că li se taie şi lor din salariu? Uite că abia acum m-am gândit că asta trebuie să fie. Pentru că în rest, eu n-am văzut ca vreun poliţist să nu aplice legea. Voi aţi văzut? Cum? Ei protestează mereu? Hai că sunteţi răutăcioşi!

Comentarii

Postări populare