Din Sri Lanka în iad

Cei doi srilankezi au fost trecuți lângă cuptoare, să dea o mână de ajutor acolo, căci toată suflarea localității se revoltă că aceștia pun mâna pe pâine.
10% din populația Ditrău lucrează în afara granițelor. Pentru aceștia 10% eu aș propune așa: să nu mai pună vreodată mâna pe vreo pâine, pentru că o fură - se știe că românul e hoț, nu? Să li se interzică accesul în parc pentru că mănâncă lebedele. Să nu circule decât pe jos, căci de urcă în vreo mașină nu mai coboară din ea până-n România, unde o vând ca pe o trufanda. Să li se interzică să mai respire în preajma nemților, căci e aerul lor.
Iar celor 90% rămași eu le-aș propune așa: de ajung vreo excursie în orice țară din Asia și Africa și America de Sud să nu mănânce absolut nimic, căci mâncarea e atinsă de mâinile ălora. Și de ajung și în alte țări de pe alte continente la fel, căci aștia, nemernicii, au emigrat și dai de ei peste tot, nu mai poți să mănânci o pâine albă. Și nici măcar în așternuturi să nu doarmă, căci și cameristele sunt de prin America de Sud. Pe scurt, să nu mănânce, să nu doarmă, să nu bea, să nu se plimbe, căci e plină lumea de alde de-aștia cu mâini negre. Să-și ia în schimb niște cearșafuri albe, țuguiate, cu două găuri în dreptul ochilor și să defileze prin comună pe la ei, dar să aibă grijă să-și ascundă mâinele pline de rahat, ca să nu se facă naibii vreo confuzie.

A, iar dacă dau de vreo carte dedicată lui Eminescu, scrisă de Didi - Amita Bhose - să facă ptiu, ptiu, drace și să fugă mâncând pământul, una, pentru că e despre Eminescu și a doua pentru că Didi venea din India. Din India unde avea o casă cu 14 camere și tatăl era profesor de drept la Universitatea București și un unchi a fost ministrul Învățământului și domnia sa a trăit acilișa la noi pentru că mâinile sale l-au îmbrățișat pe al nostru Eminescu.
A, și la Spitalul de Urgență Floreasca de ajung să nu intre, mai bine morți decât să pună mâna pe ei indianul care e medic acolo. Așa să le-ajute Dumnezeu.

Comentarii

Postări populare