„Facem apel la responsabilitate”

 



- Să purtăm mască, atunci când noi ne înghesuim ca vitele unele în altele și ne tușim în ceafă iar scuipatul e sport trotuar.
- Să fim civilizați, să aruncăm gunoaiele la coșul de gunoi, când noi suntem campioni la gunoaie pe metru pătrat.
- Să nu mai parcăm pe trecerile de pietoni, spațiul verde, când orașul arată ca un țintar.
- Să respectăm viteza legală, regulile de circulație, viața, când noi nu ne dăm la o parte nici măcar când ne sună sirena ambulanței în ceafă.
- Să...
Apelul acesta la responsabilitate e parșiv. Vine din partea unui guvern care nu-și asumă nici o responsbilitate, pentru că nu-i pasă, își ia banii și gata. Face pe băiatul bun, știți, facem apel la sentimentele voastre, pentru că știm că românii sunt oameni cumsecade, noi nu vrem să recurgem la amenzi, coerciții, pentru că voi, românii, sunteți oameni responsabili.
Nu, românii nu sunt oameni responsabili. De fapt cei iresponsabili sunt mai numeroși decât cei responsabili, de unde debandada asta.
În țara în care nici o lege nu se respectă, nu se aplică, apelul la responsabilitate este să pasezi responsabilitatea în cârca românului: - Vezi, eu, guvern, am fost elegant, nu te-am constrâns, dar pare că nu am avut cu cine, de-aia ai și dat colțul, că n-ai fost responsabil.
Hai sictir de perverși!

Comentarii

Postări populare