Boicot să fie dar să o știm și noi

 

Suntem un popor mândru. Și cu coloană vertebrală. Românii sunt corecți, muncitori, se implică în activități civice, sunt săritori, empatici, au grijă de mediu, de oameni, de țară. Sunt patrioți, dovadă că nici unul nu vorbește românește când trece granița - să rămâna limba română aici, între granițe - sau de vorbește o face în așa fel încât toată lumea să întoarcă privirea spre el, așa de zgomotos este. Poporul român e mândru și ia atitudine. Față de corupție, de parlamentarii îngălați și nesimțiți, față de sistemul sanitar vai mama lui, față de umilința la care e supus zilnic în relația cu autoritatea, funcționarii publici. Nu dă șpagă, nu se fofilează de la muncă, nu stă pe facebook în timpul serviciului, construiește, nu vrea să moară și capra vecinului. E politicos, poporul român. Nu aruncă gunoaie, e iubitor al naturii, ia atitudine când cineva e agresat pe stradă, citește. Citește, se cultivă, se informează. De-asta e și indignat că Austria ne-a faultat. Ca la fotbal. Întotdeauna de vină sunt alții, nu noi. Austria e de vină că nu suntem noi în marea familie care să nu mai stea la vamă. Fabricile noastre duduie. Peste tot unde te uiți în țară vezi fabrici și uzine. Adică ruine. 
 
S-au inflamat așa de tare românii că s-au gândit să boicoteze Austria. Brava. Până la Austria poate privim în propria ogradă - să boicotăm alegerile, să boicotăm gunoaiele - începând prin a nu le mai arunca. Să boicotăm așa-zisa educație, așa-zisa cultură - începând să punem accent pe adevăratele valori - cinste, carte, muncă. 

 
Noi, ca români, o ținem dintr-o paranghelie în alta. Din zile libere în punți. Să ni se dea. Să ni se dea. Să ne dea statul, să ne dea oricine, orice. Că merităm. De vină sunt mereu alții, nu noi.
Să ni se dea, sunt de acord. Una peste ochi ca să ne trezim. Suntem o populație - nu popor - de zombi, ieșită din pandemie fără vreo lecție învățată, ne certăm ca niște chiori și ne batem pentru un loc de parcare, dacă ne taie cineva calea ăla „e un prost și un chior”. Noi, românii, suntem cei mai deștepți. Atât de deștepți că numai în străchini călcăm. Românul doar se bate cu cărămida în piept. Nu e niciodată el de vină ci altul. Acum e de vină Austria. Noi, ca români, de ne uităm în gura politicienilor - și, frate, ce ne mai uităm - ne-am îndeplinit toate obligațiile. Așa și echipa de fotbal. Tot așa zice și ea de zeci de ani. Dar avem ghinion. Ne faultează alții. 
 
Ideea e că ne împiedicăm în propriile picioare.

Comentarii

Postări populare