Ce se mai pregătește la Cununi de stele


O carte pentru copii scrisă de un copil. O să vă placă. Sigur. Sunt 52 de poezioare care te fac să zâmbești, să te înseninezi, să vezi frumusețea din jur. Cei mici, căci de fapt ei sunt destinatarii, se vor amuza mai mult decât noi, adulții, fiindcă de-asta și sunt copii.

Despre ce e vorba în Lupii cântăreți și Lebăda învățătoare? O să aflați curând... Dar până atunci, câteva indicii:

Scrise la 9 ani, versurile din volumul de faţă ne prezintă un univers fascinant al imaginației unui copil, unde crăiasa aduce soarele de acasă, omul de zăpadă tânjește după un botoșel, ceasul dorește să fie recomandat la Roșu Împărat, lupul Nătăfleț e mare cântăreț, anul are fete cucuiete... În lumea creată, autoarea vorbeşte o limbă inventată, chistoreza, iar animalele sunt înzestrate cu trăsături umane, caracteristice fabulelor: iedul se cam ţine de băut, legumele intră în conflict, lebăda are tupeu. Cu talent, sensibilitate şi umor, Ana sugerează că fiecare zi poate fi frumoasă: prin prietenie, cântec, solidaritate. De unde şi concluzia din Culoarul vieţii, făcută cu seninătatea unui bătrân înțelept: „Viața a trecut/Și nu m-a durut”.


Ana Coman are 15 ani, e elevă a Colegiului Naţional Iulia Hasdeu din Capitală. De la 9 ani, vârsta efervescenţei sale creatoare, e membră a Corului de Copii Radio. A debutat pe site-ul cultural www.liternet.ro, cu povestea Ieduţul cu trei capre. Năzdrăvăniile lui Ciufulici, apărute la editura Cununi de stele în 2009, au fost scrise... tot la 9 ani!

Și da, Ana Coman e fiică-mea și sunt tare mândră de ea!

Comentarii

Postări populare