Pe Moșilor plouă cu farfurii

Întâi am crezut că a căzut o bucată de tencuială. Uf, ce noroc, mi-am zis, câțiva metri mai în față să fi fost și-mi spărgea capul. Apoi am văzut că pe trotuar se împrăștiaseră niște cioburi, de parcă un ghiveci negru s-ar fi făcut țăndări. Precaută, am luat-o pe bordură.
- Trosc!
De data asta era clar. O farfurie!
Vreo șase persoane, printre care și eu, au rămas ca-n filmul cu Pistruiatul, când toată lumea se uita pe cer după biciclete zburătoare. Liniște.
- E de la etajul trei sau doi, l-am văzut și zilele trecute, e unul care aruncă cu farfurii - a zis o domnișoară.
- Ăsta-i un bloc de nebuni, a completat un domn. E clar unul - și aici face gestul cu mâna, la cap, a nebun - și alții care aruncă gunoaiele pe geam... N-ai, domle coș, pune-le în coș?!
- A, păi dacă e așa e plină lumea de nebuni - zice o doamnă ce se oprise și ea lângă o mașină parcată pe trotuar. Să-i vedeți pe ăaia de la mine din bloc, aruncă țigările pe geam, îți cad în cap.
- Dar n-ar fi mai bine să sunăm la poliție? mă bag și eu în vorbă.
- Și ce să facă poliția? întreabă domnul.
- Cum ce să facă? Să-l amendeze, să-l sperie măcar...
- Păi dacă nu știm de unde aruncă? 
- Păi să-l pândească...
- Fugi domnule de aici cu poliția matale....

Și s-a uitat la mine mai ceva ca la nebuni.

Așa că fiecare și-a văzut de drum. Am fotografiat în minte blocul - e cel care are la parter magazinul Germanos - și de acum înainte o s-o iau pe bordură când ajung pe acolo. La fel vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Că doar nu  veți vrea să chemați poliția pentru atâta lucru și să se uite lumea la voi ca la nebuni, nu?

Comentarii

Cristina B a spus…
Acum ce-o zice lumea, o zice, omul e un pericol, da' ce te faci cu politia romana care se simte deranjata de astfel de "nimicuri"...
Carmen Musat Coman a spus…
Da, cam toate sunt niste nimicuri daca nu sunt victime.

Postări populare