La bulgari, birjar, la bulgari

De ce ne place in Creta, Franta, Tenerife etc stim. Dar de ce ne place la bulgari asta nu poti intelege nici picat cu ceara. Saracie ca la noi. De treci prin Albena ai impresia ca esti intr-o statiune de-a noastra din anii 80, hotelurile clar nu au mai fost renovate de atunci. Ei, mama ma-sii, dar nu vezi bulgar urland, scuipand seminte, lasand in urma gunoi. La Bolata, o plaja intre stanci, ai impresia ca esti in alta tara si veceul singurei terase de acolo e mai curat decat multe alte locuri de trei patru stele de prin hotelurile noastre.

Dar de vrei sa injuri si mai tare guvernul roman si romanii si soarta si ce mai vrei tu du-te la Balcik - Gradina Botanica a reginei Maria aduna in ea minunatii si nenumarati turisti. Totul sclipeste de curatenie si ai impresia ca te afli intr-o tara occidentala. Orice proprietar de hotel, cat de mic, incearca sa-ti faca viata suportabila, oricat de roman ai fi tu si renumit pentru galagie si scandal. La terase nici o muzica nu-ti sparge timpanele si nici un chelner nu-ti da tarcoale ranjind.
Pe plajuca de 100 de metri patrati sau cat o avea ea nimeni nu urla, nimeni nu arunca o hartie. Ba da, cativa romani, dar speri sa se molipseasca si ei de la vecinii lor.
Sunt vreo 60 de kilometri de la Vama Veche la Balcik. E atat de frumos orasul, e atat de linistita si cosmopolita faleza incat iti vine sa o iei pe jos pana acolo. Nu e de mirare ca regina Maria s-a indragostit de acel loc si le-a lasat mostenire castelul si gradina, aducand faima oraselului. Noi cred ca nici n-am fi stiut ce sa facem cu ele, in afara de a le face praf.








Comentarii

Postări populare