Azi, duminică... să ascultăm chitară clasică

Tudor Anghelescu este ca bunul Dumnezeu, pretutindeni şi nicăieri. În străinătate sau în ţară. În Veneţia sau în Bucureşti, la Amsterdam Grand Cafe, Green Hours, Ateneul Român. Sau în Cluj-Napoca, invitat la Festivalul internaţional de chitară clasică. În drumurile sale a cântat cu Anca Parghel, Ruxandra Zamfir, a fost liderul trupei « El Tango »...

Absolvent al Conservatorului Bucureşti, secţia chitară clasică, Tudor susţine concerte de chitară clasică dar, mai ales, este unul dintre puţinii chitarişti români care interpretează muzică latino-americană – tango, milonga, bosa-nova, habanera, samba. Şi o face cu deosebit talent şi căldură. El nu cântă, ci se joacă, aşa cum mărturiseşte. Tocmai această joacă îi reuşeşte foarte bine, că e la Muzeul literaturii române sau într-o sală de cafe-concert. Precum dansatorul de tango, interpretează cu propria personalitate, trăind muzica şi redând-o celorlalţi, întru emoţie. Cu seriozitatea, profesionalismul celui ce a studiat chitara în şcoli şi cu pasiunea, seninătatea, umorul fin ale celui ce simte viaţa.

De aceea, dacă veţi vedea vreodată un afiş cu numele lui, nu-l ignoraţi. Ascultându-l pe Tudor Anghelescu veţi simţi fiorul tangoului şi nu e puţin lucru. Şi, garantat, veţi fi mai senini şi mai bogaţi (sufleteşte).

http://www.youtube.com/watch?v=14O3Is2cle8

Comentarii

Postări populare