Sa traiti bine!

In ziua celui de-al doilea tur de scrutin, m-a sunat un pictor, grafician, profesor. Foarte cunoscut, intors in tara in urma cu ceva ani. Ar trebui sa-i dau numele dar nici macar nu mai merita pomenit. Mi-a spus ca-i este foarte jena dar trebuia sa ma sune pentru ca tot ce se intampla in tara e mai important decat jena lui. Imi cerea sa ma duc la vot si sa-l votez pe Basescu, pentru ca altfel "o sa fie jale".
- Va dati seama, or sa iasa iar comunistii, presa internationala o sa fie plina de acest eveniment, o sa ne traga inapoi iar. Cu Basescu mai avem o sansa, trebuie sa va mobilizati si sa mergeti sa-l votati.

Pentru parul lui alb si pentru valoarea lui ca artist nu i-am trantit telefonul in nas dar cum am inceput sa ma enervez am cam inceput sa ne certam. I-am replicat ca eu nu mai cred in Basescu si ca nu mai merg la vot a doua oara. Mi-a raspuns ca daca nu o sa ma duc sa-l votez o sa-mi para rau mai tarziu.
- O sa va para rau mai tarziu cand o sa va fie foarte rau. Eu, unul, daca nu-mi mai convine o sa plec din tara, am cetatenie franceza.
M-am enervat cumplit. I-am raspuns ca nu e corect sa incerce sa ma manipuleze inoculandu-mi un sentiment de vinovatie. E alegerea mea sa nu-l votez pe Basescu.

Pana la urma tot ne-am certat. Ar fi trebuit insa sa-i spun sa se duca dracului inapoi in Franta, si sa-l ia si pe Basescu! Pentru ca e un parvenit, indiferent de valoarea lui artistica. A plecat din tara prin anii 70, s-a intors prin anii 2003, prieten bun cu directori de institutii, numiti de putere, si astfel a avut parte de expozitii, onoruri. Cand nu mai are os de ros se intoarce in strainatate, cam asta e concluzia. Si de-asta era asa disperat sa iasa din nou Basescu, pentru ca altfel pierdea onorurile, onorariile. Cred ca e multumit acum. Sau poate ca nici macar el nu mai e multumit si o fi plecat din nou in Franta.

Comentarii

Poate greșesc, dar, după părerea mea, cei care aleg să plece din țară ar trebui să renunțe la dreptul la vot. Ei oricum nu văd și nu sint ce se întâmplă în țară. Sunt oarecum rupți de realitatea de aici, chiar dacă li se povestește. E trist pentru că nu prea avem pe cine alege. Și nici poporul român nu este unit. Poate am fi ajuns altfel acum dacă ne respectam mai mult.
Carmen Musat Coman a spus…
Nu cred, sau poate ca gresim amandoua, si eu gandesc la fel. Iar daca ne gandim ca Basescu a fost reales datorita voturilor din strainatate...
E trist ca nu avem pe cine alege, e trist ca am ajuns aici dupa 20 de ani. Ca acum parca n-a fost niciodata.

Postări populare