De-ale mitingului

Erau în faţa Ministerului Agriculturii, îngrădiţi pe trotuar. Asociaţia sau cam aşa ceva a crescatorilor de ovine si caprine. Numai bărbaţi. Umii aveau câte un clop pe cap, alţii câte un băţ în mână, unii erau cu faţa spre Ministerul Agriculturii,alţii cu faţa spre stradă, sprijiniţi cu coatele de gărduleţul de vreun metru înălţime, mobil, şi care-i împrejmuia ca într-un ţarc. Voit sau nu, dădeau impresia de turmă. Din când în când, vedeai cum întorc capul, pe rând, pe măsură ce înainta domnişoara care trecea pe lângă ei, pe trotuar. Gesturile păreau regizate, aşa cum erau ei rânduiţi, unul lângă altul, întorcând pe rând capul, nici unul mai devreme decât cel din dreapta lui, nici unul mai târziu decât cel din stânga. Un singur privitor, un singur corp, numai ochii erau mai mulţi.

După o oră, când am trecut din nou pe acolo, nu mai era nimeni. Mitingul se terminase. Nu ştiu cu ce rezultate, dar cei de afară, de pe trotuar, sigur şi-au spus că e fain la miting. Şi că vor mai veni.

Comentarii

CARMEN a spus…
Draga Carmen, daca-mi permiti, doresc sa-mi spun aici parerea în legatura cu mitingurile.
Nu stiu pentru ce au manifestat cei despre care scrii tu aici, dar vreau sa spun ca aceasta forma de manifestare, este un drept de baza al omului liber, recunoscut si legiferat în toate tarile civilizate. Este o modalitate de a arata public ca apartii unei anumite grupari sau simpatizezi cu membrii acestei categorii de oameni si demonstreaza nemultumirea pe care o au în legatura cu anumite situatii, reguli sau legiferari.
Atâta vreme cât sunt organizate legal si se manifesta pasnic, pe mine personal nu ma deranjeaza si chiar îi admir pentru curaj. Ma feresc de manifestatiile spontane si de cele violente fug cât ma tin picioarele.
Dupa cum descrii tu aici, gruparea s-a manifestat pasnic si ordonat, ramânând în "tarcul" obligatoriu, organizat de autoritatile care au aprobat în prealabil mitingul. Ca la un moment dat, în asteptarea solilor ec s-au dus cu jerba-n bat la Ministerul Agriculturii, spun eu- sta în natura omului.
Personal, sper ca revendicarile lor u fost rezonabile si ca în curând vor fi abrobate...noi toti avem interesul sa traim într-o lume pasnica si multumita.
În Germania, vacarii protesteaza de luni de zile- înca fara rezultate pozitive, Împotriva pretului scazut cu care sunt obligati prin contracte sa vânda lapte statului!
Un proverb spune "copilul care nu plânge nu primeste de mâncare"...
Nimeni nu primeste ceva degeaba!
Carmen Musat Coman a spus…
Da era legal, pazit de jandarmi si erau pasnici. Ma distrat atitudinea lor insa - cea de barbat inainte de protestatat. Adica oamenii venisera ei cu jalba-n protap dar se uitau dupa femei intr-o veselie. De fapt asta era ideea pe care voiam s-o transmit.
CARMEN a spus…
Nu stiu de ce textul pe care l-am scris nu e complet, deci rectifi:
"Ca la un moment dat, în asteptarea solilor ce s-au dus cu jerba-n bat la Ministerul Agriculturii, au devenit obositi si distrati,spun eu- sta în natura omului."

Da, din punct de vedere literar, ai surprins tare dragut ipostaza.

PS- Se spune ca un barbat, nu se mai uita dupa femei, decat cand se afla in cosciug :-)
Carmen Musat Coman a spus…
A, acestia de la Minister au fost linistiti, se uitau dupa fete, dar cei din Piata Constitutiei sau Victoriei s-au batut cu jandarmii. Au aratat la stiri. Concluzia? Femeile pornesc razboaie, femeile le incheie. Glumesc, dar intr-adevar situatia nu e prea roza pentru ei.

Sus voiam sa scriu -"protestatari"
Carmen Musat Coman a spus…
Da, nici eu nu stiu de ce nu e complet dar acum se pare ca e. Erau chiar simpatici, oierii, veniti din varf de munte, cum uitasera ei de toate si se uitau dupa fete, aliniati la gard, sprijiniti cu coatele de gard.
N-am avut aparat ca le faceam o poză!

Seara buna

Postări populare