Reîntâlnirea

Zilele trecute m-am reîntâlnit cu o fostă colegă de redacţie. Să fie vreo patru ani de când nu ne-am văzut. Schimburi amicale de complimente, întrebări despre copii. Apoi, fosta colegă mă întreabă:
- Şi ţi-ai schimbat maşina?
Iar după vreun minut:
- Şi tot acolo stai? Nu te-ai mutat?

Recunosc că nu m-am simţit prost că nu mi-am schimbat maşina şi că stau în acelaşi loc. Aş fi vrut însă să mă întrebe ce am citit în aceşti patru ani, ce am vizitat, dacă sunt mai bogată sufleteşte şi nu material. M-am simţit însă ca la reîntoarcerea din vacanţă când cei mai mulţi mă întreabă:
- Şi ce ţi-ai cumpărat?
Când eu aş dori să mă întrebe ce am văzut.

Comentarii

Anonim a spus…
Treaba generala. Majoritatea care pleaca pe undeva sau se realizeaza in viata, nu mai discuta pe urma decat de ce super masini si-au luat sau ce case mari si deosebite au. Am si eu astfel de cunostinte, noroc ca nu prea ma intalnesc cu ei. Am cam eliminat dintre prietenii care incepusera si ei ca si colega ta sa se laude cu masinile si casele si excursiile lor pline de fite. Si cum spuneam, vai dar ce casa super mi-am luat si mi-am si schimbat masina, am doua asta asa ca sa moara dusmanii. Am glumit bineinteles. In schimb tocmai am terminat de citit Vinatorii de zmeie. E o carte buna, dar nu am retinut cine o scrie si mi-e lene sa o caut sa ma dau mare ca ce memorie buna am. Mi-a placut si m-a impresionat.
Sa ai o saptamana buna,
Cristina
Carmen Musat Coman a spus…
Da, pai or sa le ia cu ei in groapa, si masinile si casele si averile. E si asta un mod de viata, sa te tot muti dintr-o casa mai mare in alta si mai mare si tot asa, sa moara dusmanii - care?
Sa fie sanatosi!

Uite ca nu stiu de Vanatorii de zmeie, dar tare as vrea sa pun mana pe cartea Fluturele si scafandrul, am vazut filmul doar, cartea nu e tradusa.

La fel sa fie, saptamana buna si frumoasa,
Carmen
Unknown a spus…
Alergam toata ziua muncind ca sa obtinem bani pentru acele bunuri materiale...
Carmen Musat Coman a spus…
Pai alergam. Si e lucrul cel mai important in aprecierea cuiva, nu? Haina face omul?

Postări populare