Când zâmbeşti nu se vede că eşti prost!

Cu ceva vreme în urmă am primit un anunţ de la o directoare de grădiniţă particulară. Începea aşa: "Copii dumneavoastră doresc să...." Şi se încheia: "Vă aşteptăm la sediu împreună cu copii dumneavoastră!" Anunţul se referea la un curs de fotomodele pentru copii, diplome, manifestări, curs plătit, bineînţeles, de către părinţii care încă mai cred că vor avea vedete-n casă dacă dau 4 milioane sau şi mai mult pe un curs de fotomodele.

Că mă aştepta la sediu împreună cu "copii" mei să fie sănătoasă, să mă tot aştepte, dar nu prea pricepeam cum de a putut să scrie cu greşeli gramaticale, căci sper ca vă daţi seama că nu-mi aparţin - iar de nu vă daţi seama că nu-mi aparţin vă spun eu. Aşa că i-am scris, semnalându-i greşelile. Mi-a răspuns imediat: Vai, dar cum, e în învăţământ de 18 ani, cum să nu ştie cum se scrie corect, a fost o greşeală, ce, eu nu greşesc? Ba da, mai greşesc şi eu, am recunoscut, dar greşelile mele sunt de altă natură: mai mănânc o literă, mai inversez câteva litere...

M-am cam indignat - ia te uită şi învăţământul ăsta cum a ajuns! - apoi m-am liniştit. De fapt, era o invitaţie la un curs de fotomodele, nu la un concurs de limba română. Când zâmbeşti nu se vede că eşti prost! Doar dacă deschizi gura, or, nu e cazul aici. Aşa că... omul potrivit la locul potrivit. Sau nu?

PS. Ieri, alaltăieri, o puştoiacă a intrat pe blog. În prezentarea pe blogul propriu scria: "ve-ţi vedea". O tânără scria, undeva, "Vin-o cu mine..."
Eu cred că în ritmul ăsta în curând o să încep să mă întreb: oare cine greşeşte?

Toa-te bune!

Comentarii

CARMEN a spus…
Nu-mi vine sa cred! Directoare de gradinita spui?!
:-) sear-a buna! :))
Carmen Musat Coman a spus…
Dita-m-ai directoarea... Si stii cat costa o luna la o gradinita particulara? Program 8-12 sau 8-13 cam 700 de lei (gandeste-te ca aici asta e deja un salariu). Media.


Si tot ea era ofuscata..
DOAR NOI a spus…
Da... din pacate asa este. Si eu sunt suparata si indignata ca am ajuns intr-un asemenea hal.
E trist... foarte trist!
Carmen Musat Coman a spus…
Asa e, nici macar nu te mai poti amuza - pentru ca sunt din ce in ce mai multi cei care fac greseli gramaticale.

Postări populare