Despre... spamuri

Recunosc, nu am făcut nici o analogie până acum şi datele pe care le am nu sunt suficiente pentru a le putea socoti ca doveditoare a unei anume mentalităţi. Dar, din ce am observat, oamenii primesc mult mai uşor spamuri despre cum să-ţi măreşti performanţele sexuale decât aşa-zise spamuri despre evenimente culturale. Şi nu orice fel de oameni ci românii din România. Românii din străinătate răspund civilizat unui e-mail de informare culturală, chiar sau mai ales când nu cunosc destinatarul. "Mulţumesc frumos,distanţa nu-mi permite, însă mă bucur să aflu că...".
Românii din România însă, când nu cunosc destinatarul, se indignează când primesc pe e-mail o informaţie de genul: "Vă invităm la lansarea cărţii Eminescu şi India..." Îţi reamintesc că spamurile se pedepsesc conform legii, te somează: "Aştept să-mi spuneţi de unde aveţi adresa mea de e-mail" de parcă i-ai fi spart contul din bancă şi i l-ai fi golit...

Fraţilor români din România! Adresele voastre de e-mail circulă libere pe toate solicitările de strângere a unor bani pentru nu ştiu cine, bolnav de leucemie, pe toate mesajele de "apasă tasta F si vezi ce apare, e incredibil dar trimite prietenilor mesajul pentru că altfel ţi se va întâmpla ceva grav"... Tare m-aş bucura dacă v-aţi indigna atunci când trebuie - adică: avem taxe mai mari, nu avem unde parca, nu avem medicamente etc le ştiţi şi voi prea bine. Dar, nu! Voi vă defulaţi în eter, pe unul care vă trimite o informaţie culturală. Sunteţi nebuni ori ce? O individă care, culmea, semnalează stiri pe un site cu profil cultural mă soma să nu-i mai trimit astfel de...spamuri. Femeie, ce vrei să-ţi trimit? Un mesaj că ai câştigat la loto?

Revin: nu am avut multe mesaje de genul celor de mai sus şi nu pot afirma că am făcut un studiu despre mentalitatea celor care primesc mesaje de la necunoscuţi. Ce m-a pus pe gânduri e faptul că mesajele indignate au venit din partea românilor din România iar cele de mulţumire, din partea celor plecaţi în străinătate. Ce înseamnă asta e însă clar, vă daţi seama şi singuri.

Şi, revenind la oile noastre, vă aştept miercuri, ora 13, la Muzeul literaturii române. Iar de uitaţi vedeţi că vă trimit din nou spamuri...culturale.

Comentarii

CARMEN a spus…
Ai timp de o Leapsa? http://vis-si-realitate.blogspot.com/2010/01/despre-carti-si-citit.html

Postări populare