Eminescu şi India



http://www.edituracununidestele.ro/Carti.asp?ID=3


Nu l-a considerat niciodată "cadavrul din debara", precum preşedintele ICR. Nu l-a cinstit doar pe data de 15, la moarte şi la naştere ci a renunţat la tot în India din dragoste pentru poezia lui Eminescu. A renunţat de bună voie la avere, la familie pentru a se stabili în România, din dragoste pentru opera lui Eminescu. N-a trâmbiţat la posturi străine că a suferit de foame, frig şi întuneric alături de poporul român şi a iubit România mereu, deşi i s-a reproşat că a iubit-o atunci când nu merita să fie iubită (reproş făcut de ministrul Culturii din anii 90). A slujit şi iubit România cu inteligenţa şi condeiul ei mai mult decât mulţi dintre români - declara doamna Zoe Dumitrescu-Buşulenga - şi mulţi dintre noi ştim că aşa este.

Acum, în preajma zilei de naştere a lui Eminescu, mulţi îşi vor aduce aminte de el şi se vor cocoţa la tribune, lustruindu-se pe ei. Amita Bhose nu a uitat niciodată cine este Eminescu şi s-a simţit onorată că-l poate traduce în bengali, limba maternă a domniei sale şi a lui Tagore. A făcut-o fără să vorbească despre sine, în uitare de sine. Amita Bhose nu mai este printre noi dar cărţile sale ne dezvăluie un Eminescu pe care nu l-am fi cunoscut niciodată astfel dacă nu ar fi existat domnia sa. A fost nevoie ca o indiancă să vină şi să ni-l redăruiască pe Eminescu.Să ne plecăm capetele şi să-i mulţumim.

Comentarii

Daniel a spus…
Da, au facut valva diversi ilustrii ilustrati, ca cela de mai sus, sa-i pui in rama mai, ca niste joimarite si/sau joimarei de sperie copiii: niste derbedei! Nu pot sa nu fac analogie aci cu felul in care imbecilul numit Freud a gasit cu cale a deveni celebru acuzandu-l pe Dostoievski de comunism, patricid, tentative suicidare si alte traznai. Ilustrul pomenit de tine, mai sus, a gasit nemerit a se lansa pe orbita succesului la romani injurandu-l pe un Eminescu depasit si medioru, cu par in urechi si alte alea! Acum dupa ce va fi cunoscut indeajuns succesul nu m-as mira daca ar renunta la obraznicia imbecila ce i-a marcat succesul sau meteoric pe un cer plini cu hipopotami, hiene, sacali, lingai, atei, anarhisti, nihilisti, comunisti...
Etcetera....
Zic asa, nici macar nu conteaza ca Ilustratul ilustru a dat cu ciocul sau subtire-n Eminescu, fiindca grozavia cea mai mare a produs-o mai supla sa consoarta intru spiritualitate falica, Pipida care si-a imaginat ca Isus intretinea raporturi sexuale contra-naturii cu Maria Magdalena!
Carmen Musat Coman a spus…
Eu cred asa, ca pana la urma fiecare-si regaseste locul pe care si-l merita in cultura - si ca uleiul iese mereu la suprafata.

Postări populare