La mulți ani la toată lumea!

Azi e Ziua Femeii. Da, știm cu toții, știm și noi, femeile, știu și ei, bărbații.

Într-o instituție unde femeile sunt majoritare, doamnele care o conduc s-au gândit sa le ofere salariatelor un moment de destindere, de ieșire din cotidian. Le-au invitat in sala de evenimente, au invitat și un actor, un chitarist, au pus, cum se zice, de un spectacol. Le-au oferit și un tichet cadou la un centru de înfrumusețare - deși banuiesc că multe dintre angajate vor pasa tichetul fetelor lor sau vecinelor mai tinere. Bomboane, sucuri. Că doar e sărbătoarea femeilor.

La un moment dat la microfon actorul recita o poezie închinată femeilor, a lui Păunescu, ochii erau ațintiți asupra-i. Și taman atunci a intrat pe ușă ... nea Ion o să-i spun eu. Un nene la vreo 60 de ani, cu un fes in cap, într-o salopetă bleu. Omul ducea în brațe o băncuță din lemn. Și în solemnitatea aceea impusă de actorul de la microfon, s-a auzit vocea lui nea Ion:
- La mulți ani la toată lumea!

Fără să se oprească din mers, fără să se uite la cineva anume. Fără vreo intonație ironică dar tonul lui părea a zice:
- Lasă că vă știu eu cu mofturile voastre de 8 martie! Vă las să vă faceți cheful, să aveți și voi impresia că e ziua voastră!

Nu știu de ce, dar nea Ion ăsta mi-a fost tare simpatic. Pentru că el s-a prins că de fapt Ziua femeilor nu există.

Comentarii

Daniel a spus…
La multi ani! Nu am de gand sa fac comentarii siropoase! Si totusi, femeia exista acolo unde ea este doar ea. E greu, da, fiindca nu va fi mereu o panza in ulei, proaspat, cu timpul ea va deveni un accesoriu, o clanta de la usa, un scartait de vremi... si cand va ninge peste toti perii ei, va fi doar un motiv de distanta, cel putin! Si totusi, femeia, eterna doar in starea ei originara, tineretea, nu moare niciodata! Doamnelor dragi... nu va mai suparati pe noi atat de des, ca doar asta ne este indeletnicirea, sa dam cu bata in balta!
olimpia a spus…
La multi ani.....poate ca nea Ion are drptate...dar sta in puterea noastra , a femeilor, sa ne facem din fiecare zi, una , a noastra!!Si asta....intru multi ani .....
Carmen Musat Coman a spus…
Daniel - bine macar ca ninge si peste barbati.

Olimpia - ce-si face omul cu mana lui...
Daniel a spus…
Draga Cami, azi eram undeva... nu conteaza... Si acolo era si un neica nimeni, la vreo 50 de ani cu un copil in carca! Avea o voce cu tentativa de eruditie si sentimentalism! Era vorba despre Ala, de a ucis-o cu pistolul pe nevasta-sa si pe casiera... Mie mi se urcase inima in gat atunci cand imbecilul neica nimeni a zis: @Doamnelor, omul asta este victima societatii, bietul de el! Atunci am zis ca-l omor pe cretin, pe jegos... M-am departat plin furie! Eram sigur ca si intr-o disputa culturalicesca, cu mine, ar fi pierdut jigodia, apologetul pistolarului! Dar totusi, m-a mirat lipsa de reactie a acelor doamne... si mai ales, consensul pe care imbecilul apologet al criminalului, l-a smuls lor! Am zis: halal femei, femeile astea doua!
Se intampla pe undeva, in apropiere de Facultatea de Medicina Generala!
Carmen Musat Coman a spus…
Halal femei, halal barbat, halal natie! Victima societatii? Si atunci femeile acelea impuscate, moarte ce sunt? Ca umbla nebunii cu pistoale si considera ca pot dispune de viata oricui? Ca nu avem legi, ca nu avem autoritati, ca nu avem nimic? Bietul de el? Pe mine m-a indignat foarte mult reactia avocatei - bun, il aper, ca asta ti-ai ales ca meserie, sa aperi criminali, printre altele - desi nu stiu cum de-o pot face. Dar de ce trebuia sa iesi in fata presei si sa-l descrii ca pe un om calm, linistit, cu bun simt? Apoi, mai femeie, nu vrei tu sa stai cu el in casa vreo saptamana, sa vezi cat de calm e? Daca era avocat, mai intelegeam, Dar e femeie.
Halal femeie.
Carmen Musat Coman a spus…
Daniel - de acord cu ce ati scris, dar cam urat. Si eu sunt pentru pedeapsa capitala - dinte pentru dinte.

Postări populare