Ce pot face un bodyguard, un paznic și un prieten la poarta liceului?

Nimic. Stau de vorbă.
Azi, ora 10 fără ceva. La colțul unui liceu cu renume mă nimeresc în spatele unei eleve care trăgea cu sete dintr-o țigară. Ca o profesionistă. Din sens opus, o doamnă mai la vreo 60 de ani vorbea singură:
- Fată tânără și la ora asta cu țigara-n gură!
Nici o reacție.
Mergem așa, eu în spatele ei, de-a lungul liceului, vreo 30 de metri - liceul da, e mare.
Ajunge la poartă. La poarta liceului la care învață și fiica mea. În poartă, un vlăjgan de body-guard - angajat de curând, clar, portarul, un moș care cică pentru o țigară te lasă să ieși din curtea școlii în pauză ca să-ți iei ceva de mâncare (sau țigări?) și un domn mai în vârstă, mecanicul sau vreo cunoștință de-a portarului. Body-guardul îi cere actele fetei, acesta parcă arată ceva, intră în curte. Eu mă postez în fața celor trei și-i întreb:
- Ziua buna. Cum o lăsați să intre în curte cu țigara-n mână?
Body-guardul, mirat, o strigă:
- Hei, fata!
Fata se întoarce, exact când își ridica baierele rucsacului cu ambele mâini. Țigara fumega în gură.
Body-guardul o cheamă, îi spune că nu are voie să intre în liceu cu țigara, fata, nestingherită, stă lângă mine pe trotuar, să-și termine bunătate de țigară.
- E fiica dumneavoastră? mă întreabă cel în uniformă. De când fumează?
Îi răspund că nu e fiica mea.
- Atunci nepoata?
Nu e nici nepoata mea. Dar fiica mea învață și ea în liceul ăsta. Și la urma urmei trebuie să fie fiica sau nepoata mea? Nu există un regulament care interzice fumatul în liceu?
- Ba da, există, nu se fumează în școală, colegul meu patrulează după ei pe hol și afară. Dar știți, ne mai scapă și nouă, n-am văzut-o...

Cum Dumnezeului că eu nimeresc numai peste scăpările lor - în curte, când vin la ședința cu părinții, azi....
Ce i-aș mai scăpa eu pe liber pe ăștia de la poartă pe care i-am amenințat că-i reclam la director... Au fost de acord, da, să-i reclam... Tonul portarului era cel cu care vorbești cu unul puțin plecat de acasă.
- Da, doamnă, reclamați-ne...
Adică - nu contrazice nebunul...

Comentarii

Daniel a spus…
Asta cu @reclamati-ne vine de la insasi conducerea firmelor de paza! In Romania totul e anarhie - acum se bucura toti gandacii ca pot sa se zbenguiasca pe tortul boierilor! Nu de mult am auzit si eu un agent de paza replicand astfel! Am facut insa asa incat sa zboare de la firma aia - cautand alte pretexte! Nu se poate sa luptam lupta dreapta cu nesimtirea! Cat despre fata aceea - nu merita grija dvs! La urma urmei... fiecare pasare piere pre limba ei!
Carmen Musat Coman a spus…
A, nu "reclamati-ne" spusese paznicul. Ceea ce am si facut mai demult, cand am aflat faza cu tigara spaga, ceea ce o sa si fac si o sa tot fac pana cand mi-or iesi peri albi.
Cat despre fata - era o problema de principiu, sa se respecte regulamentul. Pentru ca maine pot intra cu bautura, cu droguri. Sa stie cei de la intrare ca se gaseste cate un nebun care sta cu ochii pe ei. Daca nimeni nu ia atitudine si fiecare spune - nu-i problema mea - atunci?
Daniel a spus…
Aveti dreptate... insa nici eu nu am transmis mesajul pe care il doream... fiindca nu doresc sa jignesc doamnele, dar in scoala de azi, la capitolul obscenitate si nesimtire, fetele sunt pe primul loc! Imi amintesc de nenumarate exemple de la o scoala de sector 2 - fetele bagau ce n-aveau, fumau, injurau baietii! Odata am asistat la o scena mizerabi la in care mai multe fete de clasa a 8 a ziceau de toate alea! Eram cu un actor, impreuna, in asteptarea copiilor! Asta zice, absolut mirobolant, ~Lasa, ca n-o sa le ia nimeni de nevasta! La care eu raspund ingrozit - Ba bine ca nu! Sa vezi ce idiot, d-ala de scrie versuri are sa le cada in plasa, dar dupa ce ele vor fi cunoscut macar un sfert de cartier din populatia masculina! Va rog sa nu va grabiti sa ma judecati! Am baiat, si e cuminte ca un miel! In jur ce vad, la Bucale? O sa-mi cat nora pe la sat bre! Asa ca, chestia aia cu tigara trada o trivialitate incomensurabila, la nevinovata juna, sau la Fata lu Tata! Am iubit mereu femeia, dar femeia care-i femeie, a vietii cheie doar in ea o gasesti! Sarbatori fericite!
Carmen Musat Coman a spus…
Stiu ca fetele vorbesc mai urat decat baietii... Si n-am de ce sa va judec...

Din pacate... femeia care-i femeie nu stiu unde e...

Sarbatori fericite - sa vedeti la liceu distractie!

Postări populare