Moşul are "moacă" de nesimţit

Alaltăieri m-a sunat un domn de la o gradiniţă particulară. S-a prezentat şi nu prea, dar sunase ca să facă o comandă de 25 de exemplare din Ciufulici, pentru copiii grădiniţei, dar din partea lui Moş Crăciun.
- Mi-a plăcut ideea, zice domnul. Şi când i-am mai văzut şi moaca ăleia mici... ("moaca ăleia mici" fiind fotografia autoarei de pe coperta IV, autoarea având 9 ani)
Stabilim ca a doua zi să mă sune la ora 10, ca să ne întâlnim în cursul zilei. La ora 10, telefonul - mut. La ora 11,40 îl sun eu. Îl sun şi... îmi respinge apelul. Şi asta a fost tot.

Eu nu-i înţeleg deloc pe oamenii aceştia. Nu înţeleg cât de nesimţit poţi să fii ca să reacţionezi ca ultimul golan din cartier.Hai, înţeleg ca ultimul golan din cartier să respingă un apel. Dar nu înţeleg cum de un director de grădiniţă se comportă astfel. Normal era să sune la ora stabilită şi să spună:
- Mă scuzaţi, dar am renunţat la idee, nu mai doresc să iau Ciufulici.

Dar, nu. Nu numai că nu a sunat dar a mai şi respins apelul celui pe care trebuia să-l sune. Şi spun "trebuia" pentru că atunci cînd te angajezi să faci ceva apoi acel ceva devine "trebuie". Că nu a luat Ciufulici nu e mare pagubă ci eu altceva vreau să subliniez aici: dacă un director de grădiniţă se comportă astfel, vorbind cu "moacă" despre un copil, nu se ţine de cuvânt şi se poartă mârlăneşte, atunci ce exemplu dă el copiilor din grădiniţa pe care o conduce? (O, Doamne, şi dacă te uiţi la preţurile grădiniţelor particulare îţi cad dinţii - 600-700 lei pe lună e cel mai mic preţ pentru program scurt, orele 8-13 cel mult!)

Mie tare-mi pare că acest Moş e nesimţit şi nu e altceva decât un golan de cartier!

Comentarii

CARMEN a spus…
Carmen draga îti înteleg indignarea, ai perfecta drepate! dar Mosul- cel adevarat, este bun la suflet, este darnic, iertator si mai stiu eu câte alte calitati mai are...dar peste toate: este PUNCTUAL! indiferent de vreme, distanta sau alte impedimente :-)
asta despre care scrii tu aici era doar un...travestit!
Nu-ti strica ziua ca nu merita! Te pup
Carmen Musat Coman a spus…
Draga Carmen, e un travestit cum bine spui, unul dintre cei multi.
Nu-mi stric ziua, nu pun nici la suflet, dar merita semnalat gestul, pentru ca sunt multi ca el.

Pacat de copiii pe care-i are in asa-zisa grija.

Zi buna
Daniel C. a spus…
Draga Carmen,
trebuia sa nu dai curs "ofertei" respective din chiar clipa in care insul cu pricina a spus ca-i "place moaca". Uneori, batjocura este evidenta si nu e bine sa iti calci pe suflet si sa crezi ca ar fi altceva decat batjocura. Mai stii cine ar putea fi? poate ca un scriitor ratat, invidios ca nu are succesul tau... poate un barbat caruia nu i-ai acordat atentia pe care o voia... poate un dement, de ce nu, care se distreaza in genere asa!
Carmen Musat Coman a spus…
Draga Daniel,

Nu cred totusi ca era batjocura - trimisesem oferte gradinitelor si "s-a prezentat" ca fiind de la gradinita X cu sediul X, corespundeau.
Ca-i place moaca autoarei - se referea la Ana Coman si nu la mine. Hai, despre un copil se mai admite, dar nu la nivel de director de gradinita.

Cat despre succesul meu... hai sa fim seriosi. Daca succesul se numara in exemplare vandute si bani incasati atunci sunt eu o mare ratata. Cat despre atentia cuvenita, crezi ca fac prapad pe unde trec?

Cred ca pur si simplu e unul dintre multii neseriosi din lumea asta.
Daniel C. a spus…
Nici eu nu am vrut sa spun altceva decat ca la Ana Coman facea referire.
Referitor la cealalta chestiune, orice romanca desteapta face furori, dupa cum orice romanca frumoasa si desteapta face furori, adica e si cazul tau...
Insa, daca Mosul venea din partea unei gradinite nu inseamna ca nu intra in analiza mea de mai inainte.
Carmen Musat Coman a spus…
Bine, asa oricine intra in discutie - pana si presedintele, nu? Vezi "tiganca imputita"

Si desteapta si frumoasa si devreme acasa, ai uitat sa specifici! Deja mi-au crescut coarne.

Toate bune.

Postări populare