Prin intersecții, cu Eminescu

 

Aici, pe strada Buzești nr 5, Eminescu a locuit în 1882 împreună cu Veronica Micle.
Unde? Exact. Unde?
Pe partea cu case, cu număr cu soț, a fost o vreme când pe peretele casei cu acoperiș în trepte era o plăcuță care ne informa de șederea lor acolo. Se pare că prin anii 80 scriitorii s-au pus zid în fața clădirii, spre a nu fi demolată - (oricare va fi fost ea, căci nu știu unde).
Pe partea cu parcare, cu numere fără soț, casa de la nr 5 ar fi fost acolo unde se află mașinile. Dacă aceasta ar fi fost și numerotarea din anii 1880. Casele au fost demolate în 2010.
Cert e că pe orice parte s-ar fi aflat casa, pe partea cu parcare sau partea cu casa îmbrăcată în faianță neagră, nimic, dar nimic nu mai lasă să se știe că acolo Eminescu a visat împreună cu Veronica Micle. Nici măcar acea plăcuță.
Că tot sunt oameni care iau bani grei pentru așa-zisă conservare a memoriei lui Eminescu - nu mai vorbesc de ministerul culturii (da, intenționat am scris cu minuscule) care organizează ziua culturii naționale pe 15 ianuarie - vă doresc să aveți coșmaruri un an întreg: că vă aflați în intersecție și trebuie să ajungeți la casa lui Eminescu.



Comentarii

Postări populare