Porumbeii din Parcul Obor mai ştiu să zboare?




Acum câteva zile scriam despre captivitatea porumbeilor din Parcul Obor.




"Săracii porumbei! Cred că nici nu mai ştiu să zboare!" îi căinează fiica-mea. Sentimentul ei de milă mă face să o îndemn să devină o Brigitte Bardot a României. Pe de altă parte, dincolo de ironia mea, ştiu că are dreptate. Cu îndârjirea copilului care şi-a pus ceva în cap, mă întreabă în fiecare zi dacă am sunat la "protecţia animalelor". Într-un final m-am declarat învinsă şi i-am mărturisit că poliţia, protecţia animalelor încă nu există decât pe hârtie. Bine, nu i-am spus în termenii ăştia pentru că ea trebuie să creadă că trăim în cea mai bună lume dintre cele posibile, vorba lui Candide optimistul. Dar fiică-mea creşte şi minciunile, chiar cele frumoase, nu prea mai ţin.




Aşa că revin şi întreb, pentru că doresc că fiica mea să trăiască într-o societate normală: Ce aveţi de gând cu porumbeii ăia din porumbarele Parcului Obor? Îi eliberaţi odată?

Deşi nu ştiu de ce, sau poate că ştiu, întrebarea mea zboară spre cer, aşa cum porumbeii aceştia captivi nu vor mai zbura niciodată...




Comentarii

simonacratel a spus…
Uite, am vazut si eu intr-o curte niste porumbei "incarcerati". Cusca lor e mult mai mare, dare este inchisa. Iar ei sint cam grasi dupa standardele mele. Fi-miu, care nu-i prost deloc, a întrebat cînd ne uitam dacă porumbeii se maninca.
Carmen Musat Coman a spus…
Aia probabil ca sunt inchisi mai de mult. Astia inca sunt la faza "slabit", infometat si abia pe urma incep sa se manance unul pe altul...

Cred ca o sa innebunesc cu porumbeii astia, nu ma mai pot bucura deloc de florile din parc... O sa ma vedeti fluturand pancarte - Eliberati porumbeii!
Ma vizitezi la balamuc cand vii la mama?
Unknown a spus…
ar trebui sa facem o petitie...sa facem www.eliberatiporumbeiidinparculobor.ro :)
Carmen Musat Coman a spus…
Si sa mergem la teveuri, la ziare, la guvern, la parlament, si sa spuna aia - Uite, domnule, niste nebuni, cine sa-i ia in seama?
Carmen Musat Coman a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim a spus…
Porumbeilor le este mai bine decat in libertate....acestia pot iesi si intra cand doresc.....nu va mai bagati voi cei care nu aveti habar despre cresterea acestora.
Carmen Musat Coman a spus…
Anonim: Da,acum pot iesi si intra cand doresc. Cand am scris erau inchisi.

Nu ne bagam, n-aveti grija, dar frumos era sa va dati si numele.

Postări populare